grafisk design

1. Hovedforløb

Opgavebeskrivelse

Opgaven gik ud på at designe prisskilte m. perf til blomsterbuketter. Designet skulle efterfølgende bruges til klistermærker, visitkort og rondeller til rosetter.

Krav til opgaven

Jeg har lavet opgaven alene og uden hjælp fra andre.


Afsender

Afsenderen er Hedegaard & Jakobsen blomsterbutik, som er bosiddende i Flemming.

Flemming er en lille landsby med godt 400 indbyggere, hvor størstedelen af dem er elever fra Flemming Efterskole. Hedegaard & Jakobsen blomsterforrretning er derfor præget meget af et hyggeligt lille samfund og er en privatejet virksomhed.

Målgruppe

Målgruppen er udgør mænd og kvinder i alderen 18-99 år som skal købe blomster til forskellige begivenheder.

Budskab

Hedegaard & Jakobsen vil gerne vise at de er en hyggelig privatejet virksomhed, der er en stor del af fællesskabet i den lille landsby. De vil gennem genkendelig i deres forskellige produkter vise at de deltager i mange forskellige begivenheder i landsbyen og i andre byer og derved trække flere kunder til Flemming.


Stil og stemning

I forhold til stilen og stemningen i de forskellige produkter, er det meget vigtigt at det er naturpræget, vise at de er en blomsterbutik og enkelthed.

Formater

Formatet på priskiltet er bestemt på forhold, da det skal passe i en stanseform. Priskiltet skal have en perf på, som kan rykkes af.

Diameteren på hullet er 2mm.


Typografi

Typografien er valgt på forhold og kan ikke laves om. Der skal bruges skrifttypen Engravers MT i en passende størrelse så det er læsbart.


Illustrationer/Billeder

Kunden ønskede at der skulle være nogle blomster på som i første omgang gerne måtte være i form af hortensia.

Det havde dog ikke den ønskede effekt og jeg forsøgte derefter med en silhuet af en blomstermark som i første omgang bare blev spejlvendt for at se om det var mere passende for kunden. Det faldt i meget bedre jord og de blev efterfølgende placeret rundt så det lignede en blomstermark hvor blomsterende var mere tilfældigt placeret.

Silhuetterne af blomsterne viser den enkelthed, som kunden ønsker.

Hortensia
Blomstermark silhuet

Farver

Jeg har valgt at holde silhuetten af blomster i sort for at bibeholde enkeltheden. Baggrunden er farvet, så det ligner at det er printet på farvetgenbrugspapir.

Papirvalg

Det er printet på 300 g. Cyclus offset.

Cyclus offset er ubestrøget genbrugspapir i en naturhvid nuance. Papiret er produceret af 100% genbrugsfibre. Eftersom det har en naturhvis nuance, skal der printes en baggrund på, så det ligner genbrugspapir mere.

Jeg har valgt 300 gram, da det er rigtig kraftigt. Det skal sidde på en pind og må derfor ikke kunne bøje.


Ideudvikling

1. Layout
2. Layout
3. Layout

Sammenspil mellem de andre produkter

Både klistermærkerne og rondellerne skulle ikke have genbrugspapirlooket men resten skulle passe sammen. Det er samme skrift og samme silhuet der går igen og det skaber derved genkendelighed til Hedegaard & Jakobsen.

Klistermærke
Rondel
Visitkort 3 fløjet indersider

Kvalitetsvurdering

Både jeg og kunden er rigtig godt tilfredse med resultatet.

Jeg havde en god dialog med kunden om hendes ønsker, så vi kunne få designet layout hun var rigtig glad for. Hvilket lykkes, hun er rigtig glad for den nye layoutstil og bruger det efterfølgende på alle de produkter hun skal have designet og produceret.