Produktions forståelse

1. Hovedforløb

Opgavebeskrivelse

Opgaven går ud på at redesigne Kjolegårdens hjemmeside og efterfølgende kode den.

Krav til opgaven

Jeg har lavet opgaven alene og uden hjælp fra andre.


Kundekontakt

Jeg har delvist haft kundekontakten under hele opgaven.

Selve opgavebeskrivelsen og briefingen fik jeg af min chef Benny Lundgreen.

Efterfølgende havde jeg selv kontakten til kunden fra præsentationen af forskellige layout til færdig produkt.

Jeg havde også kontakten til Nickolaj Lundgreen, som har lagt kodningen op på en server, så kunden kunne se hjemmesiden på computeren, Ipad’en og mobilen til korrektur. Nickolaj har efterfølgende lagt kodningen ind på en hostmaster, så hjemmesiden kunne komme i luften og bruges.


Ideudvikling

Jeg har helt selv haft mulighed for at ideudvikle på projektet. Eftersom der ikke har været nogle specifikke krav til udseendet af hjemmesiden. Hjemmesiden skulle bare være enkel, elegant, simpel og rolig.

Jeg brugte meget tid på at researche andre kjolebutikker for at få et indblik i konkurrenternes hjemmesider. Efterfølgende samlede jeg de bedste elementer fra konkurrenterne og sammensatte det i 4 forskellige layout til præsentation til kunden.

Præsentationen forløb således at jeg havde lagt de forskellige layout op til kunden, som kom og kiggede på dem mens jeg forklarede hvad mine ideer var og argumentere for de forskellige elementer og hvordan de kunne give den ønskede effekt til kundens ønske. Kunden valgte herefter 1 af de 4 layout og havde kun en enkel rettelse og derefter var det ellers i gang med kodningen af hjemmesiden.


Komposition

Hjemmesiden skulle være enkel og simpel og derfor måtte det kun være en 1-sidet hjemmeside. Der skulle endvidere kunne linkes til deres Facebook side og til deres email.

I toppen af hjemmesiden er der Kjolegårdens logo for at vise, hvis hjemmeside man er havnet på. Der er også Facebooks logo for at skabe trafik ind til deres Facebookside som bruges meget.

Efterfølgende er der et stor billede der går over hele skærmen for at skabe blikfang. Det er i sort/hvid for at vise elegance og der er en tekst i midten af billede der byder velkommen til Kjolegårdens hjemmeside.

Under det store billede er der en kort tekst, der beskriver hvad Kjolegården kan tilbyde af produkter og ydelser. Sproget i teksten er skriftsporg og ganske enkelt at forstå. Det er skrevet med en neutral tone, der passer godt til at hjemmesiden skal vise en simpel og rolig adfærd. Denne sektion er midterstillet og går ikke ud til kanten.

Efter teksten er der en billedeslider, der viser forskellige stemningsbilleder fra butikken. De er både i farve og sort/hvid. De skifter med 4 sekunders mellemrum. De giver et rigtig godt tilskud til at vise elegance, enkelthed og ro. Denne sektion er midterstillet og går ikke ud til kanten.

Til sidst kommer der en footer, hvor der er alle de relevante oplysninger er fordelt i 3 spalter. Der er 3 overskrifter som skaber et bedre overblik over informationerne. Denne sektion er midterstillet og går ikke ud til kanten.


Brugervenlighed

Brugervenligheden skulle være rigtig god og derfor måtte det kun være en 1-sidet hjemmeside med de mest relevante informationer om Kjolegården. Det skulle være nemt at navigere rundt på siden, hvilket den også er nu, da der kun er informationer på siden og der er relevante overskrifter som giver et overblik over oplysningerne.


Væsentlighed

I forhold til væsentligheden skulle der kun være informationer der var til gavn for brugeren. Der er en kort tekst om hvilke produkter brugeren kan forvente i butikken og hvilke andre ydelser de har. Der er også ganske få oplysninger om virksomheden, såsom adresse, kontaktoplysninger og åbningstider.


Procesredegørelse

Reseach af gammel hjemmeside


Research af konkurrenterIdeudvikling -skitser


Præsentation af layout for kunde

Layout 1

Layout 2

Billederne i bunden illustrerer at de skifter i en billedeslider

Layout 3

Forskellige baggrunde, samt forskellige farver i footeren.

Billederne i bunden illustrerer at de skifter i en billedeslider.

Layout 4

Forskellige bagrunde illustreres og billederne i toppen illustrerer at de skifter i en billedeslider, med forskellige udtryk i.


Oprettelse af mappestruktur


Kodning af valgt layout

HTML.index

CCS.main

Test af kodningen via Validor3.org

Rettelse af HTML

Ny test af kodning via Validor3.org

Dette har ingen betydning for HTML'en og den er derfor good to go.

Endelig hjemmeside

Tjek også hjemmesiden på www.kjolegaardentoerring.dk


Kvalitetsvurdering

Både jeg og kunden rigtig glad for resultatet.

Den har ramt den rette stemning og udtryk som kunden ønskede. Det er let for kunden at rette i informationerne og tilføje nye billeder til både billedslideren og topbilledet.

Kodemæssigt er jeg rigtig tilfreds, den er af høj kvalitet, struktureret, valid og enkelt opbygget.